top of page

Çıtır Tempura Karides Nasıl Yapılmalı?

Güncelleme tarihi: 18 Tem 2022

Extra Jumbo Karides ile iştah açıcı bir lezzet

Bu tarif yaptığımız araştırma ve geliştirme çalışmalarında, karidesin en güzel formu olduğuna inandığımız şekli.

Tarifinizi denedim ve bu lezzet için size teşekkür ediyorum. Gerçekten farklı bir lezzet. –Kadir Kırgız (CMarin Müdavimi)

Bu tarif için, Extra Jumbo Karides Ayıklanmış İthal ürünümüzü tavsiye ediyoruz.


Çıtır Tempura Karides Tarifi


Malzemeler


Yapılışı


  1. Karideslerimizi öncelikle kaynamış tuzlu suya 2 dakikalığına atıp çıkarıyoruz ve ardından suyundan süzüyoruz.

  2. Maden suyu, un, nişasta, kabartma tozu, karabiber ve tuzdan oluşan karışımımızı boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Haşlanmış karideslerimizi kıvama gelen sosumuza bandırıp bırakıyoruz.

  3. Mayonez, 1 tatlı kaşığı bal ve biraz acı sos ile ayrı kapta sos hazırlıyoruz.

  4. Kızgın ayçiçek yağına, sosa bulanmış karideslerimizi hızlıca atıyoruz. Altın sarısı ile turuncu renginin arasında iken çıkartıyoruz. Afiyetle yiyoruz.

Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.



182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page