top of page

İsli Ahtapotlu ve İsli Midyeli Calamarata Makarna Nasıl Yapılmalı?

Güncelleme tarihi: 18 Tem 2022

İsli Ahtapot ve İsli Midyeli Kremalı Calamarata

İtalya'da 350'den fazla makarna çeşidi bulunuyor. Kısa, uzun, spiral, ilmek şeklinde veya mürekkep balığı şeklinde... Söz konusu makarna, Toscana bölgesinde 400 yıllarında biliniyordu. Etrüskler'in yaşadığı yerlerden bir tanesi. Muhtemelen bu kasaba, makarna kullanımını Romalılara iletti ve bu yiyecek İtalya'nın her bölgesine yayıldı.

Bu tarif İtalya kıyılarından Girit'e göç eden, oradan mübadele ile Cunda'ya yerleşen dedemin bize mirası.
– Ali Onay

Bu tarif için, İsli Ahtapot ve Midye Füme (İsli) ürünümüzü tavsiye ediyoruz.


Malzemeler


  • 250gr Cunda Marin İsli Ahtapot

  • 1000gr ya da 200gr x 2 Cunda Marin Midye Füme

  • 1 paket (500gr) Calamarata makarna

  • 1 küçük paket krema

  • 1 tutam maydanoz

  • Karabiber ve tuz

  • Coğrafi Ayvalık Bandrollü Zeytinyağı

  • Siyah sarımsak


Yapılışı


  1. İlk olarak makarnamızın haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağı döküp kaynar suda 12 - 13 dakika haşlıyoruz. (100gr makarna için 1lt su ve 28gr tuz)

  2. Haşladıktan sonra, makarnamızı süzüyoruz.

  3. İsli Ahtapotumuzu küp küp dilimledikten sonra, ayrı bir tavaya siyah sarımsak, tuz, karabiber, yaklaşık bir küçük paket krema ile 9-10 tek İsli Midyemizi atıp 1 dakika kadar yavaşça kavuruyoruz

  4. Son olarak makarnalarımızın tenceresine bu sosu döküp, ardından makarnamızla nazikçe karıştırıp, 2-3 dakika kadar ısıtıp, 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

  5. Sunarken, üzerine maydanoz koyup servis ediyoruz.

Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.




344 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page